Presentació de la Pubilla i l’Hereu 2020

Dissabte, 27 de juny de 2020 a les 00:00

Maria Tort i Alfred Vert seran els representants de Sant Martí Sarroca.

El 26 de juny la Comissió de Festes va presentar la Pubilla i l’Hereu de Sant Martí Sarroca 2020, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en un acte restringit a causa de les mesures de seguretat pel Covid-19, en què només hi van ser presents autoritats locals, membres de la Comissió de Festes, la Pubilla i l’Hereu sortint, la Pubilla i l’Hereu entrant i familiars seus.

Enguany, els escollits són Maria Tort Lacambra i Alfred Vert Gil, ambdós de 20 anys, que agafen el relleu de Mar Bàrboles i Kevin Lopes.

El President de la Comissió de Festes, Àngel Carayol, va actuar de mestre de cerimònies, coordinant el relleu i donant pas als parlaments.

La Regidora d’Educació, Cultura i Festes, Sònia Jansà, va fer un agraïment a la Comissió de Festes per fer possible els actes culturals, tot i les dificultats per organitzar-los.

Per la seva part, l’Alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, va cloure els parlaments indicant que, tot i que ell era el representant legal del poble, la Pubilla i l’Hereu n’eren els representants populars i que, per tant, els seus càrrecs tenien molta importància. Fidel a les seves pinzellades històriques i a la seva experiència notarial, Padullés va explicar l’origen dels termes Pubilla i Hereu dins de la tradició catalana, com les persones que havien d’heretar el patrimoni. Tot i ser un greuge per als altres germans i germanes, aquesta pràctica va permetre que les explotacions agrícoles de Catalunya subsistissin i no es fragmentessin. “Les Pubilles i els Hereus són representants d’un costum que va ser l’eix vertebrador del nostre país”, va dir.

A part dels respectius rams de flors, la Pubilla i l’Hereu entrants van ser obsequiats amb un rellotge. L’acte es va tancar amb una copa de cava per als assistents.

Darrera actualització: 27.06.2020 | 11:54