Votació del nom de la sala polivalent de la Biblioteca

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

Del 14 a 26 de novembre de 2022.

De tots els noms proposats pels usuaris i usuàries de la Biblioteca Neus Català i Pallejà per donar nom a la Sala Polivalent, s’han escollit els tres finalistes:

ROSER LLEÓ FELIU:
Va néixer a Vilafranca del Penedès el 1905. Era neboda de Guillermo Lleó de Moy, l’hereu de la masia de Can Lleó, que dona nom a la barriada que pertany a Sant Martí Sarroca. L’any 1938, durant la Guerra Civil, com a directora de la Biblioteca Popular de Vilafranca (l’actual Torras i Bages) es va negar a cedir les instal·lacions com a hospital militar. Amb l’arribada de les tropes franquistes, va intentar salvar tots els llibres que va poder (en especial els publicats en llengua catalana), emportant-se’ls a Barcelona.

NÚRIA COLET ORGA:
Martinenca, filla de Cal Jan Pons del barri Romaní, va estar implicada bona part de la seva vida en la defensa del teixit cultural de Sant Martí Sarroca, participant activament tant des de dins de diverses entitats (Societat El Centre, Comissió de Festes...), com des de l’Ajuntament a través de les regidories de Cultura i Festes, Serveis Socials i Gent Gran durant diverses legislatures. Va ser una persona molt apreciada al municipi pel seu compromís amb la comunitat. La seva prematura mort el 2012, a l’edat de 64 anys, va ser molt sentida.

SALA DE LLETRES JOANA RASPALL:
(1913 - 2013). Escriptora i lexicòloga catalana. Tot i que és coneguda per l'obra poètica infantil, també va escriure per a adults. De jove va treballar de bibliotecària a Vilafranca del Penedès i va col·laborar activament amb la directora de l’actual Torras i Bages per evitar que els fons bibliotecari caigués en mans de les tropes franquistes. Després de la Guerra Civil va iniciar la seva carrera com a escriptora. Va ser una de les finalistes per posar el seu nom a la Biblioteca Municipal de Sant Martí Sarroca.

Des del 14 i fins el 26 de novembre es pot votar un d’aquests noms. La votació ha de ser presencial a la Biblioteca, cal tenir carnet de biblioteca i tenir com a mínim 14 anys.

Darrera actualització: 15.11.2022 | 09:11