Subvencions de suport a autònoms i microempreses per cessament o reducció d’activitat a conseqüència de l’Estat d’Alarma decretat per la crisi del Covid-19

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 00:00

Es tracta d’ajudes a fons perdut creades per l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca per donar suport al teixit empresarial local.

Al nostre municipi hem pogut veure com la font d’ingressos de l’activitat comercial o industrial s’ha vist reduïda dràsticament.

S’han establert unes bases (es poden consultar clicant aquí) per aprovar una subvenció d’entre 500 i 900 euros a autònoms i microempreses que compleixin els requisits d’aquestes bases. Es podrà demanar fins el 15 de maig i cal omplir la instància adjunta. Es pot descarregar clicant aquí.

Aquesta ajuda se suma a la que segueix vigent des del passat 19 d’abril quan es van aprovar prestacions a persones amb dificultats econòmiques afectades per un ERTO (clicar aquí).

Recordem que, al marge de les ajudes locals de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, també la Generalitat de Catalunya n’ha proclamat d’altres:
- Ajudes per a persones afectades per un ERTO (clicar aquí)
- Ajudes per a autònoms (clicar aquí)

L’Equip de Govern, amb el suport dels dos partits de l’oposició, ha optat per posar en marxa línies d’ajuts i subvencions, que permeten aplicar els recursos a aquelles situacions concretes més precàries o les que pateixin un perjudici econòmic més notable. Malauradament, una opció de rebaixa generalitzada d’impostos i taxes és manifestament il·legal, i el seu manteniment queda mitigat amb els ajuts i subvencions.

Darrera actualització: 08.05.2020 | 13:29